Vul hieronder je zoekcriteria in. De resultaten worden direct getoond.
Geen resultaten gevonden bij uw zoekopdracht
-
Problemen?
Bepaal de aard van je probleem :
Heb je inhoudelijke vragen over een afwijzing van een aanvraag of een document: neem dan contact op met de geldverstrekker
NN - 070 51 30 121
Heb je vragen over het gebruik van Skydoo of heb je technische problemen: neem dan contact op met de Skydoo Supportdesk op 085 27 33 140Aanvragen
Zorg dat aanvragen compleet en juist zijn, zo voorkom je dubbel werk en bespoedig je het beoordelingsproces.
Opmerkingen
Plaats bij voorkeur geen opmerkingen in de aanvraag. Deze zorgen er voor dat je aanvraag niet automatisch zal worden verwerkt bij de geldverstrekker.
Wijzigingen doorgeven
Wil je een aanvraag wijzigen? Maak dan geen nieuwe aanvraag aan, maar wijzig de eerste versie in je adviespakket
Voortgang dossier
Je ontvangt bij elke stap van het proces zowel een bericht per HDN als een email van Skydoo. De meest actuele status van zowel dossiers als documenten kan je bovendien altijd vinden in de Skydoo webapplicatie.
Documenten - Hoe kan ik documenten indienen?
Indienen van documenten kan op twee manieren:
- Via je adviespakket als dat DA/DX berichtenverkeer ondersteunt
- Anders kun je de documenten uploaden via de Skydoo webapplicatie
Denk bij het indienen van documenten aan de volgende vereisten:
- De toegestane formaten van een document zijn PDF, TIFF of JPG
- Scan documenten in met een resolutie van 300 DPI
- Zorg dat bestanden niet groter zijn dan 30 MB
- Lever per opgevraagd dossierstuk slechts 1 document aan. Indien dit document onvoldoende informatie biedt voor
de geldverstrekker, dan zal deze een extra dossierstuk opvragen
- Lever dossierstukken die uit meerdere pagina's bestaan (b.v. een koopcontract), altijd als 1 bestand aan
- Voorkom dat een waarmerk over de tekst wordt gezet
- Voorkom dubbel uploadenDocument afgewezen
Skydoo kan documenten om technische redenen afwijzen (b.v. bij een slechte scan)
of omdat de inhoud van het document niet overeenkomt met de verwachting. Controleer het ingediende document in beide gevallen:Constateer je dat het document inderdaad niet voldoet, dien dan een nieuwe versie in;
Als het document naar jouw mening in orde is, dan hoef je geen actie te ondernemen. Het document wordt (in de huidige versie van Skydoo) altijd doorgestuurd naar de geldverstrekker.Heb je bericht gekregen dat het document is afgekeurd, maar ben je van mening dat het document wčl voldoet, neem dan contact op met de acceptant.
Die kan ervoor zorgen dat het document alsnog door Skydoo wordt doorgestuurd naar de geldverstrekker.
.Webbrowser
Voor toegang tot de webapplicatie van Skydoo wordt het gebruik van Google Chrome of Mozilla Firefox geadviseerd. Internet Explorer of Microsoft Edge kunnen ook worden gebruikt, maar zijn minder stabiel.
Hoe kan ik in de Webapp eenvoudig wisselen van geldverstrekker zonder eerst te moeten uitloggen? Populair
Open meerdere tabbladen uw browser en open in elk tabblad de webapp voor de gewenste geldverstrekkers via de inlogpagina. Hierna kun je eenvoudig wisselen van tabblad / geldverstrekker zonder elke keer te moeten uitloggen.
Hoe kan ik alleen relevante dossiers in mijn overzicht tonen? Populair
U kunt dossiers die gepasseerd zijn niet verwijderen, maar wel gebruik maken van een filter op de dossiers om deze niet te tonen.
Linksboven in de dossierlijst kiest u niet voor de optie 'alle aanvragen' maar b.v. alleen de aanvragen die in behandeling zijn bij de geldverstrekker. Let op: hierdoor ziet u andere aanvragen niet meer in het overzicht, vergeet daarom niet om af en toe alle aanvragen te tonen.Algemeen Welke geldverstrekkers werken met Skydoo?
De volgende geldverstrekker werkt momenteel met Skydoo:
- Nationale-Nederlanden
Wat moet ik doen om Skydoo te kunnen gebruiken?
Om Skydoo te kunnen gebruiken, moet je:
Aangesloten zijn bij HDN en een adviespakket gebruiken dat HDN ondersteunt
Aangemeld zijn voor het gebruik van Skydoo. Het Skydoo aanmeldformulier is op te vragen bij je accountmanager
(of vaste contactpersoon) van een van de aangesloten geldverstrekkers. Met dit formulier kun je je in een keer aanmelden voor alle geldverstrekkers
Om de Skydoo webapplicatie te gebruiken, moet je het HDN-browsercertificaat installeren in je webbrowser.
Raadpleeg hiertoe de Handleiding HDN-browsercertificaat.
Hoe kan ik controleren of ik voor een bepaalde geldverstrekker ben aangemeld?
Om te controleren of je bent aangemeld voor het gebruik van Skydoo voor een bepaalde geldverstrekker:
Log in op de webapp bij de geldverstrekker die je wilt controleren.
Indien je kunt inloggen dan betekent dit dat je bent aangemeld voor het gebruik van Skydoo voor deze geldverstrekker.
De aanvragen die je stuurt naar deze geldverstrekker, worden dan altijd door Skydoo beoordeeld.Wat kost Skydoo?
Aan het gebruik van Skydoo zijn op dit moment voor het intermediair geen kosten verbonden. Mochten de gebruikersvoorwaarden in de toekomst wijzigen, dan word je hierover geïnformeerd en heb je altijd de mogelijkheid om het gebruik van Skydoo te beëindigen.
Waarvoor dient de Skydoo webapplicatie?
In de Skydoo webapplicatie kun je de actuele stand van je lopende hypotheekaanvragen inzien. Een extra functionaliteit van de webapplicatie is de mogelijkheid tot het uploaden van dossierstukken. Zie ook de FAQ: Documenten - Hoe kan ik documenten indienen?
Hoe kan ik inloggen op de Skydoo webapplicatie? Populair
Ga naar www.skydoo.nl > inloggen gebruikers > klik op de betreffende geldverstrekker.
Afhankelijk van de geldverstrekker wordt hierna de vraag gesteld om een certificaat te selecteren, of er verschijnt een scherm met de volgende keuzes:
- Inloggen met [bank] authenticatie: dit is alleen bruikbaar voor medewerkers van NN.
- Inloggen met HDN certificaat: dit is voor alle overige gebruikers. Let op: je HDN-browsercertificaat dient geïmporteerd te zijn in je browser. Raadpleeg hiertoe de Handleiding HDN-browsercertificaat.
Wil je altijd volgens dezelfde methode inloggen, zet dan eerst een vinkje bij "inlogmethode onthouden".
Indien je dit per ongeluk hebt aangevinkt, dan kun je de instelling herstellen door de cookies in je internetbrowser te wissen en je opnieuw aan te melden. Handleiding HDN-browsercertificaatHoe zoek ik een specifiek dossier?
Open de webapp en klik op Dossiers, in het overzicht met alle dossiers kun je boven elke kolom een zoekterm invoeren. Bijvoorbeeld de naam of het adres. Klik vervolgens op Enter.
Waaraan moet mijn adviespakket voldoen?
Alle adviespakketten die HDN ondersteunen, zijn geschikt om gebruik te maken van Skydoo.
Installatie Hoe installeer ik Skydoo?
Skydoo hoef je niet te installeren, maar voor het gebruik van de Skydoo webapplicatie moet je jouw HDN-browsercertificaat installeren in je webbrowser. Raadpleeg hiertoe de handleiding voor het HDN-browsercertificaat hieronder
Handleiding HDN-browsercertificaatHoe wordt een aanvraag naar Skydoo gestuurd?
Bij het verzenden van een hypotheekaanvraag controleert HDN-Poortwachter of deze aanvraag naar Skydoo moet worden gestuurd. Indien in HDN-Poortwachter is aangegeven dat jij bent aangemeld voor Skydoo en de geldverstrekker een van de Skydoo deelnemers is, dan wordt dit volledig automatisch verzorgd. Alle vervolgberichten (offerte-, status- en documentberichten) worden op dezelfde manier via Skydoo gestuurd
Hoe blijf ik optimaal van Skydoo profiteren?
Wij adviseren je altijd de laatste software updates van je adviespakket te installeren. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je HDN-certificaat jaarlijks wordt verlengd. Hierover ontvang je van HDN automatisch bericht.
Hoe installeer of controleer ik mijn HDN verbinding?
"Indien je twijfelt over de connectie met HDN, neem dan contact op met de HDN helpdek via:
- telefoon: 0182 - 750 585
- e-mail: helpdesk@hdn.nl"
Hoe vaak moet ik mijn HDN certificaat verlengen?
HDN certificaten moeten jaarlijks worden verlengd. Hierover ontvang je van HDN automatisch bericht. Let op: kies bij het verlengen niet voor de optie: 'Aanvragen nieuw certificaat' maar voor 'Vernieuwen bestaand certificaat'
Kan ik de certificaatnaam aanpassen ?
Als je gebruik maakt van de Skydoo webapplicatie heb je een browsercertificaat geïnstalleerd.
Indien je gebruik maakt van meerdere certificaten, dan is het handig om de certificaten een naam te geven zodat je weet welke je moet selecteren voor Skydoo. Dat kan als volgt:
- Internet Explorer: Alt-X > Internetopties > Inhoud > Certificaten > dubbelklik op het certificaat > kies Details > Eigenschappen bewerken > Algemeen: vul hier de gewenste naam in bij "Beschrijvende naam" > Ok en sluit vervolgens ook de andere vensters af.
- Google Chrome: Klik op de "3 puntjes" rechts bovenin > Instellingen > Geavanceerd > Privacy en beveiliging > Certificaten beheren > dubbelklik op het certificaat > kies Details > Eigenschappen bewerken > Algemeen: vul hier de gewenste naam in bij "Beschrijvende naam" > Ok en sluit vervolgens ook de andere vensters af."
Hoe werkt Skydoo? Wat doet Skydoo precies?
Skydoo beoordeelt zowel de hypotheekaanvraag als de ingediende dossierstukken. Daarnaast ondersteunt Skydoo bij het verzamelen van ingediende documenten, door b.v. het taxatierapport op te vragen bij een gevalideerde bron. Deze documenten hebben het voordeel dat ze 100% betrouwbaar zijn en vereenvoudigen het werk van het intermediair.
Aanvraag: de beoordeling wordt uitgevoerd op basis van de acceptatieregels van de betreffende geldverstrekker. Daarnaast raadpleegt Skydoo externe bronnen zoals BKR, NHG, NBWO, het Kadaster en voert het een controle uit op mogelijke fraude via FPS.
Documenten: Skydoo controleert of het document aan de vereisten voldoet (zie Documenten indienen) en leest de gegevens waarna validatie zal plaatsvinden. Na de controle door Skydoo worden zowel de aanvraag als de documenten definitief beoordeeld door de geldverstrekker. Eventuele bevindingen van Skydoo worden via HDN en email gemeld. Afhankelijk van de bevindingen kun je een gewijzigde aanvraag of een betere versie van het document indienen.Hoe informeert Skydoo je over de status?
HDN certificaten moeten jaarlijks worden verlengd. Hierover ontvang je van HDN automatisch bericht. Let op: kies bij het verlengen niet voor de optie: 'Aanvragen nieuw certificaat' maar voor 'Vernieuwen bestaand certificaat'
Waarom moet ik geen vrije tekst in de aanvraag opnemen?
Skydoo negeert eventuele vrije tekst / opmerkingen in de aanvraag, maar bij de geldverstrekkers zal een geplaatste opmerking tot gevolg hebben dat de aanvraag niet automatisch wordt beoordeeld. Hierdoor ontstaat vertraging
Hoe ziet de 'keten' eruit bij gebruik van Skydoo?
Bij gebruik van Skydoo bestaat de keten tussen intermediair en de geldverstrekker er als volgt uit:
Adviespakket
Hiermee verzorg je de hypotheekaanvragen en eventueel het indienen van documenten.
HDN (Hypotheken Data Netwerk)
Dit vormt de infrastructuur waarover de HDN-berichten tussen de partijen worden verzonden.
Skydoo
Voert beoordelingen en controles uit op aanvraag en documenten die bestemd zijn voor de geldverstrekker.
Door deze directe beoordeling, ontvang je sneller een bericht als er fouten zijn ontdekt.
Skydoo webapplicatie
Hierin zie je de status van de dossiers en kun je eventueel documenten uploaden.
Midoffice van de geldverstrekker
Hier worden de door Skydoo gecontroleerde aanvragen en documenten ontvangen en verder verwerkt.
Bij technische problemen in de keten adviseren je om eerst te achterhalen waar het probleem zich voordoet en daarna contact op te nemen met de betreffende ondersteuner.Welke berichten worden er over HDN uitgewisseld?
In de keten met Skydoo worden de volgende berichtsoorten uitgewisseld.
- AX: Hypotheek aanvraagbericht
- SX: Statusbericht
- OX: Offertebericht
- DA: Documenten aanvraagbericht
- DX: Documentbericht
Ondersteunt jouw adviespakket geen DA/DX-berichten, dan kun je de documenten uploaden in de Skydoo webapp.Aanvraag indienen Hoe dien ik een aanvraag in via Skydoo?
Een aanvraag aanmaken en verzenden doe je zoals je gewend bent in je eigen adviesapplicatie.
Zorg er wel voor dat je de juiste installaties hebt gedaan: zie hiertoe FAQ : Installatie - Hoe installeer ik Skydoo?Hoe weet ik of de aanvraag bij Skydoo is ontvangen?
De hypotheekaanvraag wordt verzonden via HDN, het afleveren bij Skydoo duurt maximaal 30 minuten.
Na ontvangst van de aanvraag stuurt Skydoo een statusbericht (via HDN) en een email met de melding:
- HDN: Offerte aanvraag ontvangen
- Email: Aanvraag in behandeling genomen door Skydoo
Na beoordeling van de aanvraag ontvang je hierover eveneens vanuit Skydoo bericht:
- HDN: Offerte aanvraag in behandeling genomen
- Email: Hypotheekaanvraag is doorgestuurd naar geldverstrekker of
- Email: Hypotheekaanvraag afgewezen door Skydoo. Zie ook FAQ: Aanvraag indienen - Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgewezen?
Ook in de webapplicatie kun je de actuele status van elk individueel dossier zien.Wat moet ik doen als mijn aanvraag is afgewezen?
Als je aanvraag door Skydoo is afgewezen, dan kan je een gewijzigde aanvraag indienen.
Wij adviseren hierbij om de nieuwe aanvraag als 'wijziging' op de afgekeurde aanvraag in te dienen.
Alle gegevens worden dan in Skydoo opgeslagen bij het oorspronkelijke dossier; dat is overzichtelijk.
Als je ervoor kiest om een geheel nieuwe aanvraag in te dienen, dan wordt een tweede dossier in Skydoo gestart.
Mocht je hiervoor kiezen, dan adviseren we je om het eerste dossier te annuleren in Skydoo.
De geldverstrekker wordt hierover dan automatisch geïnformeerd. Indien je van mening bent dat de aanvraag onterecht is afgewezen, neem dan contact op met de geldverstrekker.
De meest voorkomende redenen van afwijzing zijn:
- bedrag aan overlijdensrisicoverzekering moet minimaal de overschrijding kunnen afdekken.
- De totale lening bedraagt meer dan maximaal toegestaan ten opzichte van de marktwaarde.
- De enige toegestane verzekeraar bij financïele dekking is geldverstrekker.
Skydoo heeft de acceptatieregels in opdracht van de geldverstrekker ingeregeld. Opmerkingen over deze acceptatieregels kun je het beste melden bij de betreffende geldverstrekker. Alleen bij technische fouten kun je contact opnemen met de Skydoo Supportdesk.Hoe kan ik een aanvraag in Skydoo annuleren?
Een aanvraag annuleren kan door het betreffende dossier te openen in de Skydoo webapplicatie. Klik vervolgens op de button [Annuleren aanvraag] rechtsboven in het scherm en voer de reden van annuleren in. De geldverstrekker wordt hierover automatisch geïnformeerd.
Ik heb een offerte ontvangen, maar wil de aanvraag wijzigen. Hoe doe ik dat?
Wij adviseren hierbij om de nieuwe aanvraag als 'wijziging' op de geoffreerde aanvraag in te dienen.
Alle gegevens worden dan in Skydoo opgeslagen bij het oorspronkelijke dossier; dat is overzichtelijk.
Als je ervoor kiest om een geheel nieuwe aanvraag in te dienen, dan wordt een tweede dossier in Skydoo gestart.
Mocht je hiervoor kiezen, dan adviseren we je om het eerste dossier te annuleren in Skydoo. De geldverstrekker wordt hierover dan automatisch geïnformeerd.Voortgang dossier Waar kan ik de status van mijn dossier zien?
In de Skydoo webapplicatie kun je de meest actuele status van je dossier inzien. Skydoo informeert je over elke wijziging in de dossierstatus via email en via een statusbericht (HDN).
Welke statussen kan mijn dossier hebben?
Een dossier kan de volgende statussen hebben:
-Aanvraag in behandeling bij Skydoo
-Offerteaanvraag afgewezen (door Skydoo of door Geldverstrekker)
-Aanvraag in behandeling bij Geldverstrekker
-Wachten op (aanvullende) stukken
-Geannuleerd door intermediair
-Offertetermijn verloopt
-Dossier ter acceptatie bij geldverstrekker
-Dossier finaal akkoord
-Offerteaanvraag niet te verwerken
-Akte gepasseerd
-Lening in beheer
-Dossier beëindigd
-Handmatig aanpassenWat is het verschil tussen een Stop of Waarschuwing?
Skydoo beoordeelt hypotheekaanvragen op basis van de acceptatieregels van de geldverstrekker.
Hierbij is afgesproken dat bepaalde bevindingen leiden tot een Stop: de aanvraag wordt in dat geval niet aangeboden aan de geldverstrekker.
Andere bevindingen gelden als Waarschuwing of worden slechts ter informatie gemeld aan het intermediair.
In deze gevallen wordt, de aanvraag wel doorgestuurd naar de geldverstrekker.
Documenten worden eveneens beoordeeld en kunnen ook leiden tot een Stop. Zie hiervoor het onderdeel 'Wanneer wordt een document afgekeurd?'Wat moet ik doen bij een Stop door Skydoo?
Indien Skydoo de aanvraag heeft afgewezen, wordt deze niet doorgestuurd aan de geldverstrekker.
De reden van afwijzing wordt via email en een statusbericht gemeld. Afhankelijk hiervan is een vervolgactie noodzakelijk:
- Als blijkt dat je klant niet in aanmerking komt voor een hypotheek bij de desbetreffende geldverstrekker dan kun je de aanvraag annuleren.
De geldverstrekker wordt hierover automatisch geïnformeerd.
- Als blijkt dat de aanvraag onvolledig of onjuist is ingediend, dan kun je de aanvraag aanpassen en opnieuw insturen naar Skydoo.
Zie hiertoe Aanvraag indienen.
Als je van mening bent dat de aanvraag correct is en onterecht is afgewezen, neem dan contact op met de geldverstrekker.
Skydoo heeft de acceptatieregels in opdracht van de geldverstrekkers ingeregeld. Uitsluitend in opdracht van de geldverstrekker zal Skydoo de acceptatieregels aanpassen.Documenten Welke documenten worden door Skydoo geanalyseerd?
De volgende documenten worden op dit moment door Skydoo geanalyseerd:
- Acceptatiebevestiging verzekeringspolissen
- Koopcontract
- Identiteitsbewijs (identiteitskaart)
- Identiteitsbewijs (paspoort)
- Laatste loonafrekening
- Saldobiljet restschuld woning(en)
- Taxatierapport van de woning
De overige documenten dienen eveneens via Skydoo te worden ingediend.
Skydoo beoordeelt deze documenten niet, maar stuurt ze direct door naar de geldverstrekker.Hoe kan ik documenten indienen?
Zodra de geldverstrekker heeft aangegeven welke documenten moeten worden ingediend, dan kun je dit op de volgende manieren doen:
- Via je adviesapplicatie, als die DA/DX-berichten ondersteunt: je ontvangt dan een DA-bericht waarin alle aan te leveren dossierstukken zijn opgegeven. Per dossierstuk kun je dan een DX-bericht aanleveren, welk automatisch naar Skydoo wordt gestuurd.
- Via de Skydoo webapplicatie: klik in het betreffende dossier op het subscherm Dossierstukken, waar je de documenten kunt uploaden.
Let bij het indienen van documenten altijd op de vereisten. (zie topic: Welke vereisten zijn er voor het indienen van documenten? )Ik wil een extra document indienen. Wat moet ik doen?
Je kunt alleen opgevraagde documenten indienen. Dat is geen beperking van Skydoo, maar een eis van HDN.
Indien je een extra document wilt indienen, neem dan contact op met de geldverstrekker.
Die kan ervoor zorgen dat het overzicht met opgevraagde documenten wordt uitgebreid. Pas daarna kan je die op de gebruikelijke wijze indienen.Welke vereisten zijn er voor het indienen van documenten?
Let bij het indienen van documenten altijd op de volgende vereisten:
- De toegestane formaten van een document zijn PDF, TIFF of JPG;
- Scan documenten met een resolutie van 300 dpi;
- Scan documenten rechtop zodat ze (na beoordeling door Skydoo) eenvoudig leesbaar zijn voor de acceptant;
- Zorg dat bestanden niet groter zijn dan 30 MB;
- Lever per opgevraagd dossierstuk slechts 1 document aan. Indien dit document onvoldoende informatie biedt voor de geldverstrekker,
dan zal deze een extra dossierstuk opvragen;
- Lever dossierstukken die uit meerdere pagina's bestaan, altijd in één bestand aan;
- Voorkom dat een waarmerk over de tekst wordt gezet;
- Voorkom dubbel uploaden;
- Indien Skydoo tegelijkertijd meerdere documenten krijgt aangeboden, dan kan de verwerking enige minuten duren.
Dubbel uploaden betekent dat de verwerking nog langer duurt.Waar kan ik de status van een document zien?
Open het betreffende dossier in de Skydoo webapp en ga naar het subscherm Dossierstukken.
Na het indienen van een document verstuurt Skydoo een nieuwe versie van een DA-bericht naar je adviespakket, waardoor je ook daar de status van het document kunt inzien.p>Welke statussen kan een document hebben?
Afhankelijk van het ingediende document kan het de volgende statussen krijgen:
- In behandeling: deze status wordt direct na ontvangst van een document gegeven;
- Voorlopig akkoord: voor een beperkt aantal documenten kan Skydoo deze status geven. Dit gebeurt als alle benodigde informatie is aangetroffen en is goedgekeurd. Let op: de geldverstrekker dient altijd een definitief akkoord te geven;
- Ontvangen: documenten die niet door Skydoo worden beoordeeld of die niet de status Voorlopig akkoord hebben gekregen, krijgen deze status;
- Afgekeurd en opnieuw aan te leveren: indien een document op basis van acceptatieregels is afgekeurd, omdat het slecht gescand
is of omdat er een verkeerd document is ingediend, dan krijgt het deze status.
In het dossier kun je bij het subscherm Dossierstukken van elk document zien welke status het heeft.
Hier is het ook mogelijk om per document een overzicht van beoordelingsresultaten te downloaden via Dossieranalyse.
Het DTA-rapport geeft een overzicht van alle documenten en de bijbehorende bevindingen. Dat is handig om te bewaren bij uw eigen dossier.Wanneer wordt een document afgekeurd?
Een document kan in de volgende situaties worden afgekeurd:
- Het aangeleverde document komt niet overeen met het verwachte documenttype. Skydoo verwacht bijvoorbeeld een taxatierapport, maar er wordt een paspoort of een blanco A4-tje aangeleverd. In dat geval zal het aangeleverde document worden afgekeurd.
- Vanwege slechte kwaliteit van de scan is de informatie niet uitgelezen. Skydoo verwacht dat documenten aan bepaalde eisen voldoen, bijvoorbeeld gescand met een minimale resolutie van 300 dpi. Indien de scan niet aan de eisen voldoet, wordt het document afgekeurd.
- Er ontbreekt cruciale informatie om het document volledig te kunnen beoordelen. Skydoo controleert of alle velden ingevuld zijn om het document op basis van de acceptatieregels te beoordelen. Indien er velden missen die cruciaal zijn voor deze beoordeling dan wordt het document afgekeurd.
- Op basis van de acceptatieregels. Skydoo controleert de inhoud van het aangeleverde document op basis van acceptatieregels die door de leden zijn opgesteld. Indien er op basis hiervan Stops worden geconstateerd, dan wordt het document afgekeurd.
Skydoo controleert overigens ook of de informatie uit het aangeleverde document overeenkomt met de informatie uit de aanvraag.
Indien er op basis hiervan Stops worden geconstateerd, dan krijgt het document de status Ontvangen, maar wordt er wel een verzoek gedaan aan de intermediair om een nieuwe aanvraag in te dienen.
In alle gevallen zal in de berichtgeving (via het DA bericht, e-mail en de webapp) een duidelijke instructie worden gegeven over de benodigde vervolgactie(s) voor de adviseur. .Waarom moet ik elk document apart indienen?
Elk document dient apart te worden ingediend om de volgende redenen:
- Behoud van overzicht: alle partijen weten zo of elk opgevraagd document ook daadwerkelijk is ingediend;
-Automatische beoordeling van het document kan alleen als het document in 1 bestand wordt ingediend. Indien een document uit meerdere pagina's bestaat, zorg er dan voor dat het als 1 document wordt gescand.Wat gebeurt er als ik een nieuw document indien (terwijl ik er al een had ingediend)?
Als je een nieuw document indient terwijl je bij het voorbehoud al een document had ingediend, dan wordt het oude document overschreven.
Als je het van belang vindt om beide documenten in te dienen, neem dan contact op met de geldverstrekker. Zij kunnen een extra document opvragen dat je vervolgens op de normale manier kunt indienen.Hoe kan ik een document dat uit meerdere pagina's bestaat indienen?
Elk document dient als 1 bestand te worden ingediend. Dit is een vereiste.
Indien het document uit meerdere pagina's bestaat, zorg er dan voor dat je het als 1 document scant.
De meeste scanners ondersteunen het samenstellen van 1 PDF bij het inscannen van een document dat uit meerdere pagina's bestaat. Indien je scanner dit niet ondersteunt, dan kun je ook een PDF merge-tool gebruiken om de losse bestanden te bundelen tot 1 bestand, voordat u het indient.Taxatierapport via Taxcon
Skydoo heeft een koppeling met Taxcon, de webservice van HDN die gevalideerde taxatierapporten opvraagt bij iValidatie, NWWI en Taxateursunie.
Zodra de getekende offerte bij Skydoo is ingediend, vraagt Skydoo het taxatierapport op via Taxcon. Indien een gevalideerd taxatierapport via deze dienst beschikbaar is, dan ontvangt Skydoo dit rapport rechtstreeks vanuit één van deze validatie-instituten en wordt het (na beoordeling) doorgestuurd naar de geldverstrekker. Het taxatierapport kan daarna eventueel via de webapp worden gedownload. Zowel over het opvragen van het rapport bij Taxcon als over de ontvangst hiervan, word je via email geïnformeerd.
Het voordeel van deze dienst is tweeledig: het rapport komt rechtstreeks vanuit een gevalideerde bron en wordt (meestal) aangeleverd in een formaat dat digitaal uitgelezen kan worden door Skydoo (searchable PDF). Vandaar dat er geen taxatierapport meer kan worden geüpload zodra het vanuit Taxcon is ontvangen.
Soms worden 2 of meerdere taxatierapporten opgevraagd door de geldverstrekker. Skydoo stuurt deze verzoeken door naar Taxcon die ze, indien beschikbaar, allemaal aanlevert.Foutmeldingen Waarom kan ik niet inloggen in Skydoo?
Om in te loggen op de Skydoo webapp dien je een geldig HDN-certificaat te hebben en dient deze als browsercertificaat geüpload te zijn.
Zie hiertoe de Handleiding HDN-browsercertificaat.
Daarnaast is het vanaf 11 Juni 2019 alleen mogelijk om in te loggen op de Skydoo webapp vanuit onderstaande Europese landen.
Deze beperking is toegevoegd om de beveiliging van Skydoo te verbeteren en staat ook bekend als 'geofencing'.
Landen waar vandaan toegang met de Skydoo webapp mogelijk is:
- Andorra
- België
- Cyprus
- Denemarken
- Duitsland
- Finland
- Frankrijk
- Griekenland
- Ierland
- IJsland
- Italië
- Liechtenstein
- Luxemburg
- Malta
- Monaco
- Nederland
- Noorwegen
- Oostenrijk
- Portugal
- Slowakije
- Spanje
- Tsjechië
- Verenigd Koninkrijk
- Verenigde Staten
- Zweden
- Zwitserland
Tags: Europa TLS SSL Geen certificaatIk krijg een foutmelding in mijn browser. Wat moet ik doen?
De volgende melding wordt gegeven als je de webapp hebt geopend, maar er enige tijd geen gebruik hebt gemaakt:
Uw sessie is verlopen. Sluit je browser helemaal af en log opnieuw in.
Indien het afsluiten van je browser niet mogelijk is (b.v. omdat je andere pagina's open wilt houden), dan kun je een nieuwe sessie van je browser openen. Klik met je rechter muisknop in de taakbalk op de huidige browser en kies voor één van de volgende opties:
- Internet Explorer en Edge: InPrivate-navigatie starten
- Google Chrome: Nieuw incognitovenster
- Mozilla Firefox: Nieuw privé venster
Onderstaande foutmeldingen hebben als mogelijke oorzaak dat je HDN-certificaat is verlopen. Vernieuw je certificaat via het programma HDN webcert > Certificaat > Vernieuwen bestaand certificaat. Voor meer informatie zie de Handleiding HDN-browsercertificaat.
Handleiding HDN-browsercertificaat
- Fout tijdens het verbinden met -geldverstrekker-. Skydoo.nl. kan niet beveiligd communiceren met peer: geen algeme(e)n(e) versleutelingsalgoritme(n). Foutcode: ssl_error_no_cypher_overlap.
- De webpagina op https://XXXX.skydoo.nl/skydoo/ is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres. Foutcode: ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCHIk krijg foutmelding 500. Wat moet ik doen?
Bij de foutmelding 500 is de beveiligde sessie van Skydoo verlopen. Hiervoor is een eenvoudige oplossing:
- - Sluit de gehele browser en start opnieuw op.
- - Lukt dit niet, of is dit een ongewenste actie omdat er andere tabbladen in gebruik zijn, start de browser dan in de incognito modus:
- -- bij Internet Explorer en Firefox is dit de sneltoets Ctrl-Shift-P
- -- bij Chrome is dit Ctrl-Shift-N.
- - Indien dit niet werkt, dan kunnen de cookies en geschiedenis verwijderd worden, waarna de browsers geheel opnieuw opgestart moet worden.
Om foutmelding 500 te voorkomen, kunt u het beste uitloggen uit Skydoo via het dropdownmenu rechtsboven (achter de tekst: Skydoo_webapp).
TAGS: Fout 500 403 time out Sorry!Er is een fout opgetreden.Ik krijg foutmelding 403. Wat moet ik doen?
Bij een 403 foutmelding is de sessie verlopen. Dit is op te lossen door de browser af te sluiten en opnieuw te starten, waarna je weer kunt inloggen.
Tip: start de browser in de InPrivate of Incognito modus: bij Internet Explorer en FireFox is dit de sneltoets Ctrl-Shift-P, bij Chrome is dit Ctrl-Shift-N.Dan hoeven niet alle tabbladen afgesloten te worden.
Je kunt deze foutmelding overigens voorkomen door de webapp na gebruik zelf af te sluiten door rechtsboven via Skydoo_Webapp te kiezen voor "Log uit"Bij het uploaden van een document krijg ik de melding 'Document upload fout'
Het bestand is niet geupload en de status blijft "01 aan te leveren".Een mogelijke oorzaak is dat het PDF-bestand 'corrupt' is. Incidenteel wordt een PDF-bestand niet goed aangemaakt, dit kan liggen aan de gebruikte software of hardware (scanner).Maak het document opnieuw aan (of vraag een nieuwe versie op bij degene die het heeft aangeleverd) en probeer dit document opnieuw te uploaden.In Google Chrome krijg ik de foutmelding: ERR_SSL_CLIENT_AUTH_CERT_NO_PRIVATE_KEY
Als u in Google Chrome wilt inloggen en het certificaat ziet (met een geldige datum), maar vervolgens de volgende foutmelding krijgt: ERR_SSL_CLIENT_AUTH_CERT_NO_PRIVATE_KEY, dan is uw uw HDN-browsercertificaat beschadigd geraakt.
Tag: ERR SSL CLIENT AUTH CERT NO PRIVATE KEY
De oplossing is eenvoudig: vervang het corrupte certificaat door een correct exemplaar van het certificaat: zie de handleiding HDN-browsercertificaat op www.skydoo.nl en volg de stappen: creëer > importeer > hernoem certificaat.Ik krijg de melding 'Deze pagina kan niet worden weergegeven' Wat moet ik doen?
Probeer een van onderstaande acties:- Controleer of het webadres http://www.skydoo.nl/ correct is ingevoerd
- Zoek de pagina via een zoekmachine.
- Vernieuw de pagina na een paar minuten.
-
Check de instellingen van je antivirus programma. Voeg de volgende pagina's toe als veilige / vertrouwde pagina:
Vanwege beveiligingsmaatregelen kun je de inlogpagina van Skydoo alleen bereiken vanaf de website www.skydoo.nl of vanuit uw eigen (lokale) favorieten. Elke andere link (vanaf bijvoorbeeld een intranetpagina) wordt geblokkeerd.De lay out van de webapp is niet goed. Wat moet ik doen?
Kies voor de optie "Herstellen instellingen" rechtsboven in de webapp onder Skydoo_Webapp.
Het overzicht met dossierstukken kan niet worden geopend. Wat moet ik doen?
Gebruik je Internet Explorer? dan kan er iets fout gaan: pas dan de instellingen in de browser aan via Extra > Instellingen voor compatibiliteitsweergave > voeg skydoo.nl toe > kies voor Sluiten en herstart de browser. Of gebruik liever Google Chrome voor betere weergave
Ik heb een nieuw HDN-certificaat maar kan mijn oude dossiers niet meer inzien. Wat moet ik doen?
Neem contact op met de Skydoo Supportdesk. Zij kunnen proberen om dit samen met HDN te verhelpen.
Bij het uploaden van documenten krijg ik de melding 'Technische fout bij analyse van het document'. Wat moet ik doen?
Deze melding kunt u negeren.
Achtergrondinformatie: als het document is ingediend bij Skydoo, dan wordt deze beoordeeld door DTA. In een enkel geval verloopt dit proces niet foutloos, waardoor de melding verschijnt. Het document wordt in deze gevallen altijd doorgestuurd naar de geldverstrekker, zodat zij het document kunnen beoordelen. Het resultaat van de beoordeling door de geldverstrekker ontvang je altijd via Skydoo.Ik krijg de foutmelding 1045 in HDN. Wat moet ik doen?
Fout 1045 is een algemene foutmelding, meestal veroorzaakt door problemen met verbindingen of rechten op de client en server. De oorzaak van deze melding dient onderzocht te worden door uw systeembeheerder of HDN (Helpdesk tel:0182 750585)
Geen resultaten gevonden bij uw zoekopdracht